Aby zsynchronizować zamówienia zakupu utworzone w aplikacji Klipboard z kontem Xero, wykonaj poniższe kroki w podanej kolejności:
Numer początkowy zamówienia zakupu
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, ustaw numer początkowy zamówienia zakupu i przejdź do Ustawienia > Księgowość:
Jeśli nie masz jeszcze połączenia z Xero
Połącz swoje konto Klipboard z kontem Xero i przejdź do Ustawienia > Integracje:
Aby dokończyć synchronizację, postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie
Jeśli już połączono z Xero
Przejdź do Ustawienia > Integracje i po prostu naciśnij „Synchronizuj z Xero”
Następnie naciśnij „Synchronizuj zamówienia zakupu”
Po zakończeniu połączenia i synchronizacji
Po zakończeniu synchronizacji należy ustawić domyślne kody kont wydatków i stawki podatkowe. Przejdź do Ustawienia > Płatności i podatki:
Teraz możesz tworzyć zamówienia zakupu synchronizowane z Xero!
Ważne punkty do zapamiętania / Zasady synchronizacji zamówień zakupu
Zamówienia zakupu są automatycznie wysyłane do Xero po połączeniu z Xero i utworzeniu ich na stronie zamówienia zakupu w Klipboard.
Zamówienia zakupu wysyłane do Xero są wysyłane z uwzględnieniem statusu, w jakim zostały utworzone. Na przykład, jeśli utworzysz wersję roboczą zamówienia zakupu w Klipboard, wersja robocza tego zamówienia zakupu pojawi się w Xero. Wraz z aktualizacją statusu i wszelkich szczegółów zamówienia zakupu w Klipboard, będzie on automatycznie aktualizowany w Xero.
Po wysłaniu do Xero, wszelkie zmiany wprowadzone w zamówieniu zakupu w Klipboard zostaną zsynchronizowane z Xero i odpowiednio zaktualizowane.
Zamówienia zakupu tworzone w Xero nie są wysyłane do Klipboard, dlatego zawsze twórz zamówienia zakupu w Klipboard.
Zamówienia zakupu utworzone w Klipboardzie, ale edytowane w Xero, są synchronizowane z Klipboardem. Aby zmiany zostały uwzględnione, należy przeprowadzić ręczną synchronizację. Przeczytaj poniższy artykuł, który wyjaśnia, jak to zrobić .
Wszystkie projekty zamówień zakupu z Klipboard są synchronizowane z Xero jako zatwierdzone.
Wszystkie zamówienia zakupu wysłane z Klipboard są synchronizowane z Xero jako zatwierdzone.
Wszystkie przeterminowane zamówienia zakupu w Klipboard są synchronizowane z Xero jako zatwierdzone.
Wszystkie zamówienia zakupu z dostawą częściową w Klipboard są synchronizowane z Xero jako zatwierdzone.
Wszystkie dostarczone zamówienia zakupu na Klipboard są synchronizowane z Xero jako zatwierdzone.
Klipboard nie synchronizuje załączników plików z/do Xero.
Dowiedz się więcej
Uzyskaj dostęp do dalszych artykułów pomocy dotyczących korzystania z integracji Xero.





