Przejdź do głównej zawartości

Przypisane zadania

Zadania przypisane członkowi zespołu mobilnego

Poniżej znajdują się zadania utworzone i przypisane do członka zespołu terenowego. Po synchronizacji w aplikacji mobilnej poniższe zadania zostaną przeniesione do kategorii „W toku”.


Przejdź do sekcji


Działania dotyczące zadań

Wybierając przyciski Widok lub Akcja , możesz edytować zadanie (zmienić szczegóły zadania), zmienić przypisanego członka zespołu terenowego lub anulować przypisanie zadania, co spowoduje przeniesienie zadania do siatki statusu nieprzypisanego.


Anuluj przypisanie pojedynczego zadania za pomocą pulpitu internetowego

Jeżeli Twój członek zespołu nie wypełnił jeszcze i nie zsynchronizował żadnego z formularzy dla zadania na swoim urządzeniu mobilnym, możesz anulować przypisanie tego zadania, korzystając z pulpitu internetowego.

Możemy to sprawdzić, przechodząc do zadania za pomocą Panelu internetowego i wybierając kartę Formularze przepływu pracy.

Na poniższym zrzucie ekranu widać, że znacznik wyboru obok formularza jest nadal nieaktywny, co oznacza, że dany Członek Zespołu nie wypełnił jeszcze formularza i/lub nie zsynchronizował go.


Masowe anulowanie przypisań zadań za pomocą pulpitu internetowego

Aby zbiorczo anulować przypisanie zadań za pomocą Panelu internetowego, zadania muszą mieć status „Przypisane”, a nie „W trakcie realizacji”. Po uzyskaniu statusu „W trakcie realizacji” należy anulować przypisanie każdego zadania osobno lub poprosić członków zespołu o odrzucenie zadań za pomocą aplikacji mobilnej.

Za pomocą filtra „Przypisane” na głównej stronie „Zadania” możesz filtrować i wybierać wszystkie zadania, których przypisanie chcesz anulować. Następnie kliknij „Anuluj przypisanie wybranych zadań”. Zadania te pojawią się pod filtrem „Nieprzypisane” na głównej stronie „Zadania”.


Odrzuć pojedynczą ofertę pracy za pomocą aplikacji mobilnej

Jeśli chcesz cofnąć przypisanie zadania po jego zsynchronizowaniu z urządzeniem mobilnym członka zespołu (niezależnie od tego, czy formularze zostały wypełnione), członek zespołu będzie musiał skorzystać z opcji Odrzuć zadanie w swojej aplikacji Klipboard.

Aby odrzucić pojedyncze zadanie, należy przejść do tego zadania i kliknąć opcję Odrzuć zadanie, zaznaczoną poniżej.


Odrzuć wszystkie oferty pracy korzystając z aplikacji mobilnej

Aby odrzucić wszystkie zadania przypisane danemu członkowi zespołu, musi on przejść do menu Ustawienia, do którego można uzyskać dostęp, klikając 3 linie w lewym górnym rogu ekranu.

Następnie przejdź do Ustawień i wybierz Odrzuć wszystkie zadania.


Po potwierdzeniu administrator zostanie o tym powiadomiony, a wszystkie wcześniej przypisane zadania będą widoczne w obszarze Nieprzypisane na ekranie Zadania w Panelu internetowym.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?