Przejdź do głównej zawartości

Przeglądaj oferty pracy w aplikacji Klipboard

Przegląd zadań w wersji mobilnej, podsumowanie zadań, szczegóły klienta, szczegóły wcześniej zakończonych zadań, biblioteka dokumentów, odrzucenie zadań i liczniki czasu.

Członkowie Twojego zespołu mobilnego mogą realizować zadania przypisane im z Panelu internetowego lub utworzone w aplikacji Klipboard, korzystając z aplikacji mobilnej.

Zaleca się, aby członkowie zespołu regularnie synchronizowali swoją aplikację mobilną. Dzięki temu wszelkie aktualizacje wprowadzone w Panelu internetowym będą widoczne w aplikacji Team Members, w tym harmonogramy zadań, dane klientów itp. Aby uzyskać więcej informacji na temat synchronizacji aplikacji mobilnej, kliknij tutaj .

Przejdź do sekcji:


Przegląd zadań mobilnych

Po zsynchronizowaniu aplikacji przez członka zespołu będzie on mieć możliwość wyboru spośród zadań zaplanowanych i niezaplanowanych, które są mu aktualnie przypisane.

UWAGA: Ustaw liczbę dni, z jaką członek zespołu korzystający z aplikacji mobilnej Klipboard będzie otrzymywał zaplanowane zadania w swoim kalendarzu po każdej synchronizacji. Więcej informacji na temat ustawień synchronizacji można znaleźć tutaj .

Po wybraniu zadania członek zespołu zostanie przekierowany do przeglądu zadania:

  • Numer zadania – ten numer zostanie przypisany wyłącznie do zadań zsynchronizowanych z Panelem internetowym, ponieważ zadania utworzone w aplikacji mobilnej muszą najpierw zostać zsynchronizowane z Panelem, aby ustalić kolejny dostępny numer zadania. Odbywa się to po zakończeniu zadania.

  • Nazwa zadania – jest to nazwa zadania wybrana podczas jego tworzenia. Ta nazwa będzie wyświetlana we wszystkich powiązanych dokumentach, takich jak formularze przepływu pracy itp.

  • Wybierz Klienta - Klient dla tego zadania jest wymagany.

  • Nazwa lokalizacji – nazwa lokalizacji, w której wymagane jest wykonanie tej pracy.

  • Adres – adres wymagany przez zadanie.

  • Nazwa osoby kontaktowej – osoba kontaktowa dla tego Klienta.

  • Numer telefonu – numer telefonu danego Klienta.

  • Numer telefonu komórkowego – numer telefonu komórkowego danego kontaktu.

  • Adres e-mail – adres e-mail tego Klienta.

  • Uwaga - wszelkie notatki udokumentowane w ramach zadania będą widoczne w tym miejscu.

  • Mapa – widok mapy pobiera adres z adresu lokalizacji klienta, dla którego utworzono zadanie. Wskazówki/trasę dojazdu z bieżącej lokalizacji członków zespołu do lokalizacji zadania można uzyskać, dotykając mapy.
    ​


Odrzuć ofertę pracy

Członkowie zespołu mają możliwość odrzucania ofert pracy poprzez dotknięcie ikony poniżej:

Ten przycisk znajduje się po lewej stronie przycisku „Rozpocznij odliczanie czasu” w zadaniu. Zadanie zostanie następnie odesłane z powrotem do siatki „Nieprzypisane zadania” w Panelu internetowym i usunięte z aplikacji „Członkowie zespołu”. Stamtąd można je edytować, przypisać lub usunąć, jeśli zajdzie taka potrzeba.


Rozpocznij timer

Po uzyskaniu dostępu do zadania członkom zespołu mobilnego zostaną przedstawione 3 opcje timera:

Członkowie zespołu mogą dokładnie rejestrować czas dojazdu do i z miejsc pracy, a także czas wykonywania zadań, naciskając następujący przycisk w aplikacji:

Jeśli Członek Zespołu ma przypisaną stawkę za pracę lub podróż (można ją przypisać w sekcji Zespoły; aby uzyskać więcej informacji, kliknij tutaj), obliczony czas i stawka mogą zostać automatycznie dodane do faktury za pracę.

Członkowie zespołu po prostu wybierają, czy potrzebują timera podróży w trasie, timera czasu pracy, czy timera podróży powrotnej, wybierając odpowiednią zakładkę u góry. Każdy timer można aktywować indywidualnie, dzięki czemu można wybrać, które czasy mają być rejestrowane.

Wystarczy wybrać żądany czas i nacisnąć przycisk Start. Po uruchomieniu, timer będzie działał w tle, nawet po zamknięciu aplikacji, aż do wykonania jednej z poniższych czynności:

  • Anuluj - licznik czasu zostaje zatrzymany, a czas usunięty.

  • Pauza – licznik czasu zostaje tymczasowo zatrzymany i można go ponownie uruchomić później.

  • Zakończ – licznik czasu został zakończony i nie można go ponownie uruchomić.

  • Zakończono zadanie – licznik czasu zatrzymuje się automatycznie, a czas jest rejestrowany po zakończeniu zadania w aplikacji.


Inne funkcje

Przycisk Wstecz

Przycisk Wstecz przeniesie członka zespołu do pulpitu nawigacyjnego aplikacji, gdzie będą wyświetlane przyciski Zadania zaplanowane, Zadania niezaplanowane i Zadania synchronizowane.

Podsumowanie pracy

Członkowie Twojego zespołu mogą uzyskać podsumowanie bieżącego zadania, zawierające nazwę zadania oraz datę i godzinę zaplanowanego wykonania zadania (jeśli jest to zadanie zaplanowane) lub datę i godzinę utworzenia zadania (jeśli jest to zadanie niezaplanowane).

Dodatkowe informacje o pracy Menu

Członkowie zespołu mogą przeglądać dodatkowe informacje dotyczące danego zadania, dotykając ikony powyżej. Dodatkowe informacje są dostępne w postaci zakładek:

Karta Szczegóły klienta

Członkowie zespołu mogą przeglądać szczegóły klienta związane z tym konkretnym zadaniem.

Karta szczegółów wcześniej ukończonego zadania

Członkowie zespołu mogą pobrać i wyświetlić obowiązkowy formularz przepływu pracy z maksymalnie 10 poprzednich wizyt w miejscu, w którym znajduje się to zlecenie. Zawiera on również datę, godzinę i numer zlecenia powiązane z poprzednimi zleceniami.

Karta biblioteki dokumentów

Członkowie zespołu mogą przeglądać wszystkie dokumenty przypisane do zadania przez administratora Panelu internetowego podczas tworzenia zadania lub w razie potrzeby przesyłać dokumenty ze swojego urządzenia, naciskając przycisk Dodaj nowy dokument znajdujący się u dołu ekranu.

Karta dołączonych obrazów

Tutaj członkowie zespołu mogą przeglądać obrazy dołączone do bieżącego zadania.


Dowiedz się więcej

Uzyskaj dostęp do dalszych artykułów pomocy dotyczących korzystania z funkcji aplikacji mobilnej Klipboard:

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?