Domyślnie konto członka zespołu zostanie zablokowane na urządzeniu mobilnym/tablecie w chwili pierwszego logowania się do tego urządzenia.
Gdy członek zespołu jest zalogowany na jednym urządzeniu i próbuje zalogować się na innym urządzeniu, wyświetla mu się następujący komunikat o błędzie:
Jesteś obecnie zalogowany na innym urządzeniu za pomocą swojego konta użytkownika. Aby zmienić urządzenie, zaloguj się na zarejestrowanym urządzeniu, prześlij wszystkie ukończone zadania i wyloguj się. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z administratorem.
Jeśli członek zespołu spróbuje zalogować się do urządzenia, na którym jest już zalogowany inny członek zespołu, otrzyma następujący komunikat o błędzie:
Uwaga! Użytkownik jest już zalogowany na tym urządzeniu. Wybierając „Tak”, wylogujesz użytkownika i usuniesz wszystkie dane dotyczące zadań z urządzenia. Czy na pewno chcesz kontynuować?
Członek zespołu ma możliwość wyboru opcji „Nie”, aby anulować, lub wybierając opcję „Tak”, aby zalogować się na urządzeniu, co spowoduje usunięcie wszystkich danych dotyczących poprzedniego członka zespołu z aplikacji. Uwaga: Członkowie zespołu muszą uważać, aby nie usunąć przypadkowo danych innego członka zespołu.
Jak działa blokada urządzenia dla użytkownika z uprawnieniami administratora?
Za pośrednictwem pulpitu internetowego możesz wyświetlić wszystkich członków swojego zespołu i sprawdzić, czy są oni zablokowani lub odblokowani na danym urządzeniu.
W niektórych przypadkach Członek Zespołu może nie być w stanie wylogować się z urządzenia, aby zalogować się na nowe (np. zgubił swoje urządzenie). Jako Administrator możesz odblokować Członka Zespołu na urządzeniu, umożliwiając mu zalogowanie się na nowym urządzeniu.
Jeśli chcesz zezwolić członkowi zespołu na zalogowanie się na nowym urządzeniu, wykonaj poniższe czynności:
Przejdź do sekcji Wszyscy członkowie zespołu i wybierz opcję „Edytuj” dla konkretnego członka zespołu
Przejdź do Ustawień dostępu > Zarządzanie urządzeniami i przestaw przełącznik na „Tak”
Teraz pojawi się szereg okienek z następującymi instrukcjami:
Krok 1. Musisz potwierdzić, że członek zespołu ukończył i przesłał wszystkie zadania na urządzeniu, z którego chce się przełączyć. Musisz również upewnić się, że członek zespołu wylogował się z urządzenia. Wszelkie zadania w toku pozostałe na urządzeniu zostaną pobrane i przesłane z powrotem do siatki zadań przypisanych w panelu internetowym po rozpoczęciu procesu odblokowywania.
Aby rozpocząć proces odblokowywania, wybierz „Dalej”. Aby anulować, wybierz „Anuluj”.
Krok 2. Wszelkie zadania w toku, które pozostały na urządzeniu, zostaną ponownie przypisane z urządzenia do Siatki Przypisanych Zadań w Panelu Internetowym. Zadania te zostaną natychmiast pobrane, gdy Członek Zespołu zaloguje się na nowym urządzeniu i przeprowadzi synchronizację.
Aby kontynuować odblokowywanie, wybierz opcję „Przypisz ponownie”
Krok 3. Ostatnim krokiem jest potwierdzenie zakończenia odblokowania. Wybierz „Zakończ”, aby kontynuować, lub „Anuluj”, aby zakończyć proces odblokowania.
Odblokowanie zakończone. Możesz teraz skontaktować się z członkiem zespołu i poinformować go, że może teraz zarejestrować się na nowym urządzeniu.
Gdy Członek Zespołu zarejestruje nowe urządzenie, jego status zostanie zaktualizowany i będzie wyświetlany jako zablokowany dla danego Członka Zespołu.



