Przejdź do głównej zawartości

Tworzenie/Edytowanie członków zespołu

Jak utworzyć i edytować członka zespołu

Aby utworzyć nowego członka zespołu, wybierz „Ustawienia” > „Zarządzaj zespołem” > Nowy członek zespołu, wprowadź dane członków zespołu i kliknij „Zapisz”. Możesz wprowadzić zmiany, korzystając z opcji edycji.

Profil:

Szczegóły profilu : W tym miejscu możesz wprowadzić podstawowe informacje o członku zespołu. Musisz podać co najmniej imię, nazwisko i adres e-mail.

Ustawienia synchronizacji członków zespołu – Możesz ustawić liczbę dni, z jaką członek zespołu otrzyma zaplanowane zadania do swojego kalendarza w aplikacji Klipboard. Przydatną zaletą jest to, że zarządzając synchronizacją, masz możliwość ponownego przypisywania przyszłych zadań po okresie synchronizacji innym członkom zespołu.

Ustawienia dostępu:

Zezwól na dostęp do pulpitu internetowego - po włączeniu tej opcji Członek Zespołu będzie mógł uzyskać dostęp do Panelu Internetowego Klipboard.

Zezwól na dostęp do aplikacji mobilnej - po włączeniu tej opcji Członek Zespołu będzie mógł uzyskać dostęp do aplikacji Klipboard.

Zezwól członkom zespołu na tworzenie/planowanie zadań w aplikacji mobilnej — umożliwi członkom zespołu tworzenie zadań w aplikacji Klipboard.

Zezwól członkom zespołu na tworzenie i przeglądanie ofert w aplikacji mobilnej — umożliwi członkom zespołu tworzenie zadań w aplikacji Klipboard.
​

Zezwól członkom zespołu na tworzenie klientów w aplikacji mobilnej — umożliwi członkom zespołu tworzenie klientów w aplikacji Klipboard.

Zezwól członkom zespołu na przeglądanie klientów w aplikacji mobilnej — umożliwi członkom zespołu przeglądanie klientów w aplikacji Klipboard.

Wyświetlanie kosztów produktów i usług w magazynie oraz cen sprzedaży w aplikacji mobilnej — dzięki temu członek zespołu będzie mógł przeglądać produkty w magazynie, koszty usług i ceny sprzedaży w aplikacji Klipboard.


​ Zezwól członkom zespołu na przeglądanie harmonogramów innych członków zespołu – ta opcja umożliwi członkom zespołu przeglądanie harmonogramów innych członków zespołu


​ Ustawienia zadań członków zespołu – włączenie tego ustawienia automatycznie „ukończy” zadania przesłane z urządzenia z aplikacją Klipboard członka zespołu. Oznacza to, że przesłane zadania zostaną przeniesione bezpośrednio do siatki „Ukończone”. Eliminuje to konieczność oznaczania konkretnych zadań jako „ukończone” w siatce „Zadania oczekujące” przez członka zespołu administracyjnego.

Powiadomienia e-mail

Możesz wybierać spośród kilku dostępnych powiadomień e-mail.


​

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?