W rzadkich przypadkach aplikacja Klipboard może nie działać zgodnie z oczekiwaniami z powodu konfliktów identyfikatorów użytkowników , na przykład gdy członkowie zespołu przełączają się między urządzeniami mobilnymi.
Jeśli tak się stanie, może być konieczne zresetowanie aplikacji .
Ważne: Zresetowanie aplikacji spowoduje trwałe usunięcie wszystkich zadań z urządzenia, w tym zadań zakończonych. Przed zresetowaniem upewnij się, że wszystkie zakończone zadania zostały przesłane, aby uniknąć utraty danych.
Przejdź do sekcji:
Proces resetowania aplikacji
Jeśli musisz zresetować aplikację Klipboard z powodu konfliktu identyfikatorów użytkownika, wykonaj następujące kroki:
Zaloguj się na wybranym urządzeniu mobilnym.
Przejdź do Ustawień i dotknij opcji „Odrzuć wszystkie zadania” .
Po zakończeniu wyloguj się z urządzenia mobilnego.
Zaloguj się na nowym urządzeniu, używając prawidłowych danych użytkownika.
Wykonaj synchronizację , aby zaktualizować wszystkie dane zadania.
Wykonanie tych kroków spowoduje odrzucenie wszystkich zadań, dlatego może zaistnieć konieczność ponownego przypisania zadań odrzuconych przez członka zespołu.
Twardy reset
Jeśli standardowy reset aplikacji nie rozwiąże problemu, konieczne może być wykonanie twardego resetu
Zaloguj się na wybranym urządzeniu mobilnym.
Przejdź do Ustawień i dotknij opcji „Odrzuć wszystkie zadania” .
Po zakończeniu wyloguj się z urządzenia mobilnego.
Usuń aplikację Klipboard ze swojego urządzenia.
Pobierz ponownie aplikację Klipboard ze sklepu App Store lub Google Play Store .
Zaloguj się, używając prawidłowych danych użytkownika.
Wykonaj synchronizację , aby zaktualizować wszystkie dane zadania.
Jeśli powyższe kroki nie rozwiążą problemów z wydajnością, skontaktuj się z pomocą techniczną Klipboard.

