Przejdź do głównej zawartości

Rozpoczęcie pracy z Portalem Klienta

Personalizacja i konfiguracja Portalu Klienta

Twój Portal Klienta

W zależności od ustawień uprawnień, Portal Klienta oferuje klientom możliwość przeglądania na Klipboardzie swoich Zleceń, Ofert, Zasobów, Dokumentów i Faktur, które dla nich utworzysz. Dodatkowo, mogą oni tworzyć nowe Zlecenia Prac, informując Cię w ten sposób o wszelkich wymaganych wycenach lub zleceniach.

Przejdź do sekcji:


Skonfiguruj dostęp do portalu klienta dla swoich klientów

Przejdź do Ustawienia > Portal klienta.

Podczas tworzenia unikalnego adresu URL portalu, który możesz osadzić na swojej stronie internetowej lub udostępnić swoim klientom, wprowadź preferowaną nazwę adresu URL po https://app.klipboard.io/portal/

Na przykład - https://app.klipboard.io/portal/ NazwaTwojejFirmy

Prosimy nie umieszczać spacji ani znaków specjalnych w adresie URL. Po utworzeniu adresu URL portalu nie można go zmienić, dlatego przed potwierdzeniem upewnij się, że jest on poprawny.


Powiadomienia o prośbach o pracę

Po ustawieniu adresu URL Portalu Klienta możesz wybrać Członków Zespołu, którzy potrzebują powiadomień e-mail o Zleceniach Pracy. Dzięki temu będą oni otrzymywać powiadomienia o nowych wnioskach tworzonych przez Twoich Klientów.

Klikając sekcję Powiadomienia e-mail o zleceniach roboczych, będziesz mógł wybrać z listy członków swojego zespołu. Wystarczy wybrać jednego lub kilku członków zespołu, którzy w razie potrzeby będą otrzymywać powiadomienia e-mail o zleceniach roboczych.


Personalizacja Portalu Klienta

Możesz spersonalizować swój Portal Klienta, przesyłając logo swojej firmy, aby dodać branding. Logo to pojawi się w Portalu Klienta i będzie widoczne dla wszystkich Twoich klientów po zalogowaniu.

Możesz również przesłać tapetę z logo Twojej firmy, która będzie wyświetlana na ekranie logowania do Portalu Klienta.

Przykład poniżej:

Ta tapeta będzie widoczna dla wszystkich Twoich klientów po zalogowaniu się do Portalu Klienta. Tapeta może być reklamą firmy, materiałem promocyjnym, zdjęciem lub po prostu Twoim logo – czymkolwiek zechcesz.

Po wykonaniu wszystkich powyższych czynności wystarczy nacisnąć przycisk Zapisz, aby potwierdzić konfigurację i personalizację Portalu Klienta.


Użytkownicy portalu

Karta Użytkownicy Portalu umożliwia wyświetlenie wszystkich logowań do Portalu Klienta, które zostały utworzone na Twoim koncie.

Z tego miejsca możesz ponownie wysłać zaproszenia na adresy e-mail użyte podczas tworzenia loginów do portalu klienta, naciskając przycisk „Akcja” obok danego loginu. Klikając przycisk „Eksportuj raport użytkownika” po prawej stronie ekranu, możesz wyeksportować listę loginów do portalu klienta do pliku Excel.

Następnie skonfiguruj klientów, którzy wymagają dostępu:

W poniższym artykule znajdziesz szczegółowy opis konfiguracji klientów, którzy muszą mieć dostęp do portalu.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?