Przejdź do głównej zawartości

Czy istnieje limit liczby klientów lub dostawców?

Quickbooks narzuca limit 14 500 tworzonych i przechowywanych klientów lub dostawców. Klipboard nie ma jednak ograniczeń co do liczby klientów, lokalizacji klientów i dostawców.

Rzeczy, które warto wiedzieć

Klienci i dostawcy synchronizują zasady po pierwszym połączeniu i synchronizacji

Reguły synchronizacji klientów lub dostawców Quickbooks i klientów Klipboard, lokalizacji klientów lub dostawców po pierwszej synchronizacji:
​
​ Zasady synchronizacji klientów i lokalizacji klientów:

  • Klienci z Synchronizacja Klipboard z klientem nadrzędnym Quickbooks i dwukierunkowa edycja
    ​
    ​ Dlatego zawsze twórz swoich Klientów w Klipboardzie , aby synchronizowali się z Quickbooks, nie twórz ich w Quickbooks.

  • Podlokacje klienta / Lokalizacje lokalizacji z Klipboard synchronizuje się z klientem podrzędnym Quickbooks klienta nadrzędnego i umożliwia dwustronną edycję
    ​
    ​ Dlatego zawsze twórz swoją Lokalizację Klienta w Klipboardzie , aby była synchronizowana z Quickbooks, nie twórz jej w Quickbooks.



    ​

    Zasady synchronizacji dostawców:
    ​

  • Dostawcy z Klipboard synchronizuje się z dostawcami Quickbooks i umożliwia dwustronną edycję
    ​
    ​ Dlatego zawsze twórz swojego Dostawcę w Klipboardzie , aby był on synchronizowany z Quickbooks, nie twórz go w Quickbooks.

  • W Quickbooks obowiązują określone zasady dotyczące tworzonych Klientów (Odbiorców) lub Dostawców. Wszyscy klienci (Odbiorcy) lub dostawcy utworzeni i zsynchronizowani z Quickbooks muszą mieć unikalną nazwę. Dotyczy to również wszystkich Klientów, Podlokalizacji Klientów i Dostawców tworzonych w Klipboard, aby zapewnić ich synchronizację z Quickbooks.
    ​

  • Klient nie może być jednocześnie Dostawcą i odwrotnie.
    ​
    ​

  • Klient nie może mieć tej samej nazwy co Dostawca i odwrotnie
    ​



    ​

    Klienci Klipboard i lokalizacje klientów > Klient nadrzędny i klient podrzędny Quickbooks, zasady synchronizacji hierarchii:
    ​

  • Przy pierwszym połączeniu Klipboard i Quickbooks wszyscy klienci i dostawcy zostaną zsynchronizowani z Twojego konta Quickbooks do Klipboard, ponieważ istniejąca hierarchia (klient nadrzędny i klient podrzędny) jest ustawiona w Quickbooks.
    ​

    Jednak w przyszłości, jeśli zmienisz tę hierarchię w Quickbooks (np. zmienisz klienta nadrzędnego na podrzędnego lub odwrotnie), nie zostanie to odzwierciedlone w Klipboardzie. Wszelkie zmiany lub faktury nadal będą synchronizowane z Klipboardu do klienta nadrzędnego lub podrzędnego.


​
​

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?